Herontwikkeling Kroonpassage grote stap voorwaarts voor aantrekkelijk winkelhart

15 september 2022

Project

Niet gelinkt aan een project.

Zeestad en eigenaar Kroonpassage bereiken overeenstemming

Zeestad heeft met de eigenaar van de Kroonpassage een ontwikkelovereenkomst gesloten. In deze overeenkomst zijn afspraken gemaakt over hoe beide partijen samenwerken om te komen tot de ontwikkeling en uitvoering van het project. Op basis van de ontwikkelovereenkomst wordt bepaald werk deel van de Kroonpassage aangekocht wordt door Zeestad om gesloopt te gaan worden en welk deel behouden blijft.  Beide partijen streven ernaar om in december 2022 de daadwerkelijke koop te kunnen sluiten. De ambitie om een compact en aantrekkelijk winkelhart te realiseren komt hierdoor weer een stap dichterbij.

Het is de bedoeling dat de eigenaar van de Kroonpassage het gedeelte dat grenst aan de Spoorstraat tegenover Halte Bellevue, ontwikkelt voor een supermarkt en winkelruimte. Zeestad zal het overige deel van het winkelcentrum dan slopen. Op die plek wordt dan nieuwe openbare pleinruimte gemaakt, waaronder een parkeerplaats voor bezoekers en bewoners van het centrum. Het plein wordt een aantrekkelijke nieuw gebied in het stadshart. Voor de herontwikkeling werkt Zeestad nauw samen met Woningstichting Den Helder/Helder Vastgoed BV. Helder Vastgoed is gestart met de aanpak van het voormalige V&D-gebouw. Helder Vastgoed is ook eigenaar van de woningen die boven de Kroonpassage zijn gelegen en is een belangrijke belanghebbende bij deze ontwikkeling. 

Op dit moment is het voornamelijk nog een ‘papieren’ traject. Voor dat de plannen daadwerkelijk gerealiseerd worden, moet er nog veel geregeld worden. Een belangrijk onderdeel is het volgen van een planologische procedure (bestemmingsplan wijziging). Het streven is dat in 2024 alle procedures afgerond zijn en gestart kan worden met de uitvoering.  

Omgeving Kroonpassage

De herontwikkeling van de Kroonpassage staat niet op zichzelf. Het is onderdeel van de versterking van het centrum. Zeestad bereidt onder andere de herinrichting voor van de Kerkstraat, de Keizerstraat en het Bernhardplein. De gemeente en de Woningstichting werken aan de realisatie van het openbare toilet en de fietsenstalling in het voormalige V&D-gebouw. 

Zeestad en de gemeente hebben in samenwerking subsidie aangevraagd bij het rijk voor de versterking van het winkelcentrum. Deze aanvraag is op 1 september goedgekeurd. Met de subsidie kunnen extra kosten die benodigd zijn voor het realiseren van de plannen worden opgevangen. 

Ander nieuws

Koningstraat 63 t/m 69
30 maart 2023

Kozijnen voor Biegstraten

De bouw van het project van de vier koopwoningen aan de Koningstraat 63 t/m 69 (Biegstraten) verloopt voorspoedig. Deze week begint de aannemer met het plaatsen van de kozijnen op de begane grond. We verwachten dat woningen eind 2023 gereed zijn. Het ontwerp is van KJK Architecten uit Den Helder. Elke woning heeft haar eigen identiteit...
Halter Bellevue
3 augustus 2022

Stadshart 36 woningen rijker met Halter Bellevue

Met het project Halter Bellevue realiseert Helder Vastgoed BV in het stadshart van Den Helder 36 huurappartementen en een commerciële ruimte. Gelegen tussen de Prins Hendriklaan en de Spoorstraat vormt het project aan het stadspark de spil tussen de verbinding van het stadshart met de dijk en de zee. In de gevel zitten kenmerken van...
Molenplantsoen
22 juli 2022

22 riante herenhuizen aan grachtengordel

Helder Vastgoed BV heeft groen licht voor de bouw van 22 riante herenhuizen voor de verkoop aan de Molenplein in Den Helder. Hiervan zijn 17 woningen gesitueerd aan de Weststraat met uitzicht op Willemsoord en 5 woningen aan de rustige Keizersgracht. De architecten van Geurst & Schulze architecten bv en Tony Fretton Architects hebben in...

E-book Downloaden

Ontdek de Stad aan Zee. Een stad vol mogelijkheden.

Vul onderstaande gegevens in.
Je ontvangt het e-book in je mail.