Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gezonder leven

Welkom in Den Helder, waar de lucht gevuld is met de geur van zilte zeelucht. Hier, aan de rand van de uitgestrekte Noordzee, ontvouwt zich een stad die niet alleen een thuis biedt, maar ook een belofte van een gezonder leven. Den Helder, met zijn fantastische landschappen, nodigt je uit om de omgeving te ontdekken. Of je nu op zoek bent naar een actieve gemeenschap, een groene omgeving of gewoon rust, Den Helder biedt alles wat je nodig hebt om jouw weg naar een gezonder leven te beginnen.
 
In Den Helder raak je geïnspireerd door de natuur om je heen. De lange stranden dagen je uit voor ochtendwandelingen of verkwikkende hardloopsessies, terwijl de zee uitnodigt tot verfrissende zwempartijen. Adem de frisse zeelucht in terwijl je fietst langs de kustlijn, of loop eens door de duinen voor een uitdagende route. In de stad heb je vanaf de hoger gelegen punten uitzicht over de haven, waar vissersboten en zeilschepen rustig dobberen op het kalme water. 

Actieve gemeenschap

Het is meer dan alleen een stad: het is een gemeenschap van gelijkgestemde bewoners die een gezonde levensstijl omarmen. Met kilometers aan wandel- en fietspaden is het hier eenvoudig om regelmatig lichaamsbeweging in je dagelijkse routine op te nemen. Doe bijvoorbeeld mee aan lokale sportevenementen die door de stad worden georganiseerd, zoals de Halve van Den Helder of Tour de Lasalle. Ontmoet wandelliefhebbers tijdens wekelijkse groepswandelingen of sluit je aan bij zwemvereniging Marsdiep. Onze stad leeft en ademt een gezonde en actieve geest. Het is niet alleen een stad waar je woont, maar waar je leeft en beweegt.

Gezonder leven gaat verder dan alleen lichaamsbeweging: het omvat ook de zorg voor je mentale welzijn. Den Helder biedt tal van natuurlijke wellnessmogelijkheden. Ontspan met een strandmeditatie bij zonsopgang of sluit je dag af met een rustige yoga-sessie bij zonsondergang. De rustige natuur van Den Helder is de perfecte omgeving om te ontstressen en je innerlijke balans te herstellen. Bovendien organiseert Den Helder regelmatig evenementen en activiteiten in de buitenlucht die gericht zijn op ontspanning. Denk aan inspirerende lezingen in het park of workshops die de creativiteit bevorderen.

De stad aan zee biedt niet alleen een gezonde levensstijl, maar ook gezonde woonomstandigheden. Deze toewijding aan duurzaamheid wordt ook weerspiegeld in onze nieuwbouwprojecten. Deze woningen zijn ontworpen en gerealiseerd met het oog op energie-efficiëntie en duurzaamheid. Er wordt gebruikgemaakt van geavanceerde isolatiematerialen en technologieën om ervoor te zorgen dat de woningen niet alleen comfortabel zijn, maar ook energiezuinig. Wonen in Den Helder betekent wonen in een schone en groene omgeving, omringd door de natuur en gezonde lucht.

Is wonen in Den Helder dus echt gezonder? Absoluut. Het gaat niet alleen om de frisse zeelucht of groene parken: het zit in de kern van onze gemeenschap. Den Helder biedt praktische mogelijkheden voor een gezonder leven. Van een wandeling op de dijk, een fietstocht door onze groene buurten tot aan het genieten van lokale gerechten op onze markten – Geen loze beloften, maar een maar een gemeenschap die gezondheid waardeert en ondersteunt. Welkom in Den Helder, waar een gezonder leven binnen handbereik is voor iedereen die ervoor kiest.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsgierig naar alle vernieuwingen en initiatieven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontdek de stad in beweging.