Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wonen in
Den helder

Een stad vol in ontwikkeling

Stad aan Zee gaat over het Stadshart en Willemsoord in Den Helder. Een gebied volop in ontwikkeling, waar de Waddenzee naadloos overloopt in de stad en de natuur letterlijk om de hoek ligt. Hier ontstaat iets moois. En jij kunt er gaan wonen.

Huidige woningaanbod

Wonen in Den Helder biedt het beste van twee werelden. Aan de ene kant de reuring en levendigheid van de stad en het stadsleven. Aan de andere kant geniet je van de rust en de natuur, met een park, bos en verschillende stranden op steenworp afstand.

Ben jij al overtuigd? Ontdek het huidige woningaanbod van Den Helder via onze makelaars of op Funda:

Hier ontstaat iets moois

Je hebt stadsmensen en buitenmensen. Er zijn mensen die zich het liefst omringen met anderen, met gemak, met kunst en cultuur. Het zijn de mensen die houden van het bruisen en het leven in de stad. En dan zijn er de wandelaars, de vogelaars, de buitensporters en de fietsers. Het zijn mensen die de rust opzoeken en de elementen. Ze houden van de stilte en de rauwheid van de natuur.

Toch zijn de meeste mensen een beetje van allebei. In de stad verlangen ze naar zee en na een tijdje in het bos, ontstaat vanzelf de behoefte aan een restaurant, een avondje toneel of een dag winkelen. Stad aan Zee – het hart van Den Helder – is er voor al die stadse natuurliefhebbers en iedereen die van nature in de stad thuishoort.

Zodra je binnenkomt, per trein, te voet, op de fiets of met de auto, ligt de stad op je te wachten en kijkt de zee al naar je uit. Laat je niet afschrikken door steigers en hekken of door geluiden van sloop en bouw. Den Helder is een stad in weder-wederopbouw. Naoorlogse architectuur maakt plaats voor stijlvolle nieuwe gebouwen, gerenoveerde panden, woningen en gepaste trots.

Zie De Posterij ontstaan. Luxe woningen op de plek waar ooit het postkantoor was. Ontdek Het Warenhuys. Binnenkort kunnen we wonen en winkelen in het pand dat ons ooit de Schoolcampus, ondergoed en elektronica bood. Volg dan het groen in de richting van Halte Bellevue. Je vindt er terrasseneen foodmarket en veel gezelligheid in de stijl van het stationsgebouw dat er lang geleden verdween. Als je zover bent, laat je dan verder leiden door het stadspark. Verbaas je over wat er in de Koningdwarsstraat, de Prins Hendriklaan en de Koningstraat gebeurt. Hier wordt de Koningsdriehoek gebouwd. Moderne duurzame woningen met de allure van het vooroorlogse stadshart.

En dan is het tijd om op te kijken. Je hebt de dijk al bereikt. De zee is nog maar een groene drempel van je verwijderd. Gluur even door je wimpers en stel je een enorm kunstwerk voor dat de verbinding zal gaan vormen tussen stad en zee. En bedenk je eens dat je in de toekomst zelfs óp de dijk kan wonen. De stad in je voortuin en de zee pal achter je huis. Zie je het voor je?

We zijn er nog niet. De komende tijd klopt en boort het nog. Stemmen klinken van de steigers. Maar de zee wacht op je en door de stad waait een frisse wind. Hier ontstaat iets moois.

Er gebeurt wat in Den Helder

De Posterij


De Posterij

Molenwerf


Molenwerf

Molenplein fase 2


Molenplein fase 2

Dijkkwartier


Dijkkwartier

Het Warenhuys


Het Warenhuys

Palmhout


Palmhout

Koningsplein


Koningsplein

Koningsdriehoek


Koningsdriehoek

Koningstraat 63 t/m 69


Koningstraat 63 t/m 69

Koningdwarsstraat 71-73


Koningdwarsstraat 71-73

Halter BellevueHalter Bellevue

Stadsvilla De Gouden Kroon


Stadsvilla De Gouden Kroon

Spuistraat


Spuistraat

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsgierig naar alle vernieuwingen en initiatieven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontdek de stad in beweging.