Zoek
Sluit dit zoekvak.

Leven in de natuur

In het hart van de Nederlandse kustlijn ligt Den Helder, een stad aan zee die meer te bieden heeft dan alleen een prachtig uitzicht. Het is een plek waar het stadsleven verbonden is met de natuur, en waar de voordelen van een leven in de buitenlucht tastbaar zijn. Leven in de natuur is hier niet zomaar een mogelijkheid, het is een manier van leven die in de vezels van de stad is verweven. Ga eens op ontdekking door Den Helder, waar de natuur niet slechts een achtergrond is, maar een actieve partner in het dagelijks leven van de inwoners!

Den Helder, ook wel bekend als de ‘Stad aan Zee’, is omringd door uitgestrekte stranden, weelderige bossen en adembenemende duinen. Hier, omgeven door de frisse zeelucht, vind je de perfecte balans tussen stadse gemakken en de rust van de natuur.

Wonen in de natuur

Leven in de natuur gaat niet alleen over de omgeving waarin je woont, maar ook over de manier waarop je je leven leidt. Deze stad begrijpt dit als geen ander. Onze nieuwbouwprojecten zijn ontworpen met een focus op duurzaamheid en groen leven. Stad aan Zee staat voor een milieubewuste aanpak, waarbij we innovatieve ontwerpen en ecologisch verantwoorde materialen inzetten. Steeds meer daken worden voorzien van zonnepanelen en groene ruimtes fleuren onze buurten op. Hier in Den Helder maakt een gezonde levensstijl integraal deel uit van het dagelijks leven.

Ontdek de bezienswaardigheden

Stad aan Zee nodigt je uit om de bezienswaardigheden van Den Helder te verkennen. Onze stad herbergt kilometers aan paden die wachten om ontdekt te worden, ideaal voor avonturiers die dol zijn op het ontdekken van de natuur die Den Helder te bieden heeft.

Voor degenen die de voorkeur geven aan ontspannen fietstochten biedt het natuurgebied Mariëndal de perfecte setting. Laat je zintuigen prikkelen, terwijl je jezelf verliest in de rustige sfeer van dit natuurgebied. Of je nu een fervent wandelaar, een gepassioneerde fietser of gewoon een natuurliefhebber bent die op zoek is naar nieuwe ontdekkingen: Den Helder heeft voor ieder wat wils. Dus trek je wandelschoenen aan, pak je fiets en laat je meeslepen door de natuurlijke pracht van onze stad!

Gezinsvriendelijk

Den Helder omarmt niet alleen natuurliefhebbers, maar vormt ook een ideale thuisbasis voor gezinnen die op zoek zijn naar een geborgen en bloeiende omgeving. Onze stad straalt een gemeenschapssfeer uit, waar kinderen de vrijheid hebben om veilig te spelen in onze talrijke parken, plein en speeltuinen. Hier kunnen ouders met een gerust hart hun kinderen zien opgroeien in een frisse omgeving.

Wat het onderwijs betreft, biedt Den Helder een scala aan uitstekende scholen, wat kleuteronderwijs tot middelbare scholen, waar gepassioneerde docenten zich inzetten voor de educatieve ontwikkeling van elke leerling. Naast het onderwijs zijn er talloze recreatieve voorzieningen die ervoor zorgen dat gezinnen actief en betrokken blijven. Denk hierbij aan sportfaciliteiten, speeltuinen en culturele centra die de agenda’s vullen van gezinnen in de Stad aan Zee. 

Wonen in Den Helder met Stad aan Zee

Het kiezen van een thuis is een van de belangrijkste beslissingen in het leven. Daarom streeft de stad ernaar om niet alleen woningen te realiseren, maar gemeenschappen te creëren waarin je kunt thuiskomen. Met de focus op leven in de natuur biedt Den Helder niet alleen een huis: het biedt een levensstijl die gezondheid, rust en gemeenschap omarmt.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsgierig naar alle vernieuwingen en initiatieven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontdek de stad in beweging.