12 sociale huurwoningen aan de Spuistraat zijn bijna gereed voor verhuur

1 juli 2022
Spuistraat

Project

Huur
Woningstichting Den Helder en Helder Vastgoed BV

Spuistraat

In het hart van de stad nabij allerlei voorzieningen, Willemsoord en de zeedijk realiseert Helder Vastgoed BV het project Spuistraat met 12 sociale huurwoningen. Het project aan de Spuistraat bestaat uit 6 gelijkvloerse onderwoningen en 6 bovenwoningen met verdieping.

De vlag mag uit! 🇳🇱 De 12 sociale huurwoningen aan de Spuistraat zijn bijna gereed voor verhuur.

Bij het slaan van de feestelijke paal beloofde Wethouder Wouters een passend cadeau als de woningen gereed zouden zijn. Dat werden uiteindelijk door de architect speciaal uitgekozen vlaggenmasthouders. En dan kan het niet anders dan dat de vlag uit moet. Samen met directeur Robbert Waltmann van Helder Vastgoed werd de Helderse vlag en de vlag van het feest 100 jaar Woningstichting opgehangen.
Spuistraat bestaat uit 6 gelijkvloerse benedenwoningen met tuin en berging. De zes bovenwoningen bereik je via een trap naar de eerste verdieping, per opgang twee eengezinswoningen met twee slaapkamers en een terras. Alle woningen zijn voorzien van een ruime badkamer en een keuken in de woonkamer. Door de vele raampartijen valt er veel daglicht binnen. Ook aan de duurzaamheid is gedacht. Elke woning is volledig gasloos en maakt gebruik van een warmtepomp, is volledig geïsoleerd en heeft 6 zonnepanelen op het dak liggen.

De gevels van de woningen en de bergingen aan de Spuistraat zijn voorzien van prachtige ornamenten van zeesterren en scheepstouw. Attika Architekten symboliseert hiermee de verbinding van Den Helder met de zee en de maritieme achtergrond.

Na de zomer komen de woningen in de verhuur. Helder Vastgoed BV beheert en verzorgt de toewijzing van de 12 woningen. De huurprijzen worden in een later stadium vastgesteld. De appartementen/woningen worden t.z.t. verhuurd via www.woonmatchkopnh.nl.

Helder Vastgoed BV bouwt de komende jaren meer dan 400 (sociale) huur- en koopwoningen in de Gemeente Den Helder om de woningnood aan te pakken. In het stadshart komen naast de 12 nieuwe sociale huurwoningen aan de Spuistraat ook nog eens 4 sociale huurwoningen aan de Koningdwarsstraat in de verhuur. Daarnaast start dit jaar de bouw van 36 huurappartementen nabij Halte Bellevue, 7 koopwoningen Palmhout in de Spoorstraat en 4 koopwoningen op de oude plek Biegstraten in de Koningstraat. Later volgt ook nog de bouw van 36 huurwoningen in Het Warenhuys. Ook buiten het centrum wordt gewerkt aan nieuw woonaanbod met projecten als Molenwerf (34 koop- en huurwoningen) op het Vinkenterrein en het Kasteel met 39 huurappartementen in Nieuw Den Helder.

Ander nieuws

Koningstraat 63 t/m 69
30 maart 2023

Kozijnen voor Biegstraten

De bouw van het project van de vier koopwoningen aan de Koningstraat 63 t/m 69 (Biegstraten) verloopt voorspoedig. Deze week begint de aannemer met het plaatsen van de kozijnen op de begane grond. We verwachten dat woningen eind 2023 gereed zijn. Het ontwerp is van KJK Architecten uit Den Helder. Elke woning heeft haar eigen identiteit...
15 september 2022

Herontwikkeling Kroonpassage grote stap voorwaarts voor aantrekkelijk winkelhart

Zeestad en eigenaar Kroonpassage bereiken overeenstemming Zeestad heeft met de eigenaar van de Kroonpassage een ontwikkelovereenkomst gesloten. In deze overeenkomst zijn afspraken gemaakt over hoe beide partijen samenwerken om te komen tot de ontwikkeling en uitvoering van het project. Op basis van de ontwikkelovereenkomst wordt bepaald werk deel van de Kroonpassage aangekocht wordt door Zeestad...
Halter Bellevue
3 augustus 2022

Stadshart 36 woningen rijker met Halter Bellevue

Met het project Halter Bellevue realiseert Helder Vastgoed BV in het stadshart van Den Helder 36 huurappartementen en een commerciële ruimte. Gelegen tussen de Prins Hendriklaan en de Spoorstraat vormt het project aan het stadspark de spil tussen de verbinding van het stadshart met de dijk en de zee. In de gevel zitten kenmerken van...

E-book Downloaden

Ontdek de Stad aan Zee. Een stad vol mogelijkheden.

Vul onderstaande gegevens in.
Je ontvangt het e-book in je mail.