Zoek
Sluit dit zoekvak.
Bewonersinformatie

12 sociale huurwoningen aan de Spuistraat zijn bijna gereed voor verhuur

De vlag mag uit! 🇳🇱 De 12 sociale huurwoningen aan de Spuistraat zijn bijna gereed voor verhuur.

Bij het slaan van de feestelijke paal beloofde Wethouder Wouters een passend cadeau als de woningen gereed zouden zijn. Dat werden uiteindelijk door de architect speciaal uitgekozen vlaggenmasthouders. En dan kan het niet anders dan dat de vlag uit moet. Samen met directeur Robbert Waltmann van Helder Vastgoed werd de Helderse vlag en de vlag van het feest 100 jaar Woningstichting opgehangen.
Spuistraat bestaat uit 6 gelijkvloerse benedenwoningen met tuin en berging. De zes bovenwoningen bereik je via een trap naar de eerste verdieping, per opgang twee eengezinswoningen met twee slaapkamers en een terras. Alle woningen zijn voorzien van een ruime badkamer en een keuken in de woonkamer. Door de vele raampartijen valt er veel daglicht binnen. Ook aan de duurzaamheid is gedacht. Elke woning is volledig gasloos en maakt gebruik van een warmtepomp, is volledig geïsoleerd en heeft 6 zonnepanelen op het dak liggen.
De gevels van de woningen en de bergingen aan de Spuistraat zijn voorzien van prachtige ornamenten van zeesterren en scheepstouw. Attika Architekten symboliseert hiermee de verbinding van Den Helder met de zee en de maritieme achtergrond.

Na de zomer komen de woningen in de verhuur. Helder Vastgoed BV beheert en verzorgt de toewijzing van de 12 woningen. De huurprijzen worden in een later stadium vastgesteld. De appartementen/woningen worden t.z.t. verhuurd via www.woonmatchkopnh.nl.

Helder Vastgoed BV bouwt de komende jaren meer dan 400 (sociale) huur- en koopwoningen in de Gemeente Den Helder om de woningnood aan te pakken. In het stadshart komen naast de 12 nieuwe sociale huurwoningen aan de Spuistraat ook nog eens 4 sociale huurwoningen aan de Koningdwarsstraat in de verhuur. Daarnaast start dit jaar de bouw van 36 huurappartementen nabij Halte Bellevue, 7 koopwoningen Palmhout in de Spoorstraat en 4 koopwoningen op de oude plek Biegstraten in de Koningstraat. Later volgt ook nog de bouw van 36 huurwoningen in Het Warenhuys. Ook buiten het centrum wordt gewerkt aan nieuw woonaanbod met projecten als Molenwerf (34 koop- en huurwoningen) op het Vinkenterrein en het Kasteel met 39 huurappartementen in Nieuw Den Helder.


Overig nieuws en bewonersinformatie