Nieuws

22 riante herenhuizen aan grachtengordel

Helder Vastgoed BV heeft groen licht voor de bouw van 22 riante herenhuizen voor de verkoop aan de Molenplein in Den Helder. Hiervan zijn 17 woningen gesitueerd aan de Weststraat met uitzicht op Willemsoord en 5 woningen aan de rustige Keizersgracht.

De architecten van Geurst & Schulze architecten bv en Tony Fretton Architects hebben in hun ontwerp gezorgd voor veel woonruimte. Zo hebben de woningen maar liefst 3 of 4 slaapkamers en heeft een enkele woning ook nog een vrij in te richten dakkamer. De woningen aan de Weststraat hebben een tuin en de woningen aan de Keizersgracht een binnenplaats. Voor 11 woningen is een parkeervak gereserveerd in de overdekte stallingsruimte. De woningen zijn uiteraard gasloos, voorzien van zonnepanelen en een warmtepomp.

De verkoopprijzen zijn nog niet bekend maar u kunt zich wel alvast als geïnteresseerde aanmelden bij Jongewaard Heemskerk NVM Makelaars.

Onlangs heeft Helder Vastgoed de omgevingsvergunning ontvangen en kan gestart worden met het aanbestedingsproces voor het vinden van een passende aannemer. De verwachte startdatum van de bouw is begin 2023.

Helder Vastgoed BV bouwt de komende jaren meer dan 400 (sociale) huur- en koopwoningen in de Gemeente Den Helder om de woningnood aan te pakken. In het stadshart komen naast de 22 koopwoningen ook 12 nieuwe sociale huurwoningen aan de Spuistraat en 4 sociale huurwoningen aan de Koningdwarsstraat. Daarnaast start dit jaar de bouw van 36 huurappartementen nabij Halte Bellevue, 7 koopwoningen Palmhout in de Spoorstraat en 4 koopwoningen op de oude plek Biegstraten in de Koningstraat. Later volgt ook nog de bouw van 36 huurwoningen in Het Warenhuys. Ook buiten het centrum wordt gewerkt aan nieuw woonaanbod met projecten als Molenwerf (34 koop- en huurwoningen) op het Vinkenterrein en het Kasteel met 39 huurappartementen in Nieuw Den Helder.