Woningen Koningdwarsstraat gesloopt

Koningdwarsstraat 71-73

Project:

Woningstichting Den Helder

Koningdwarsstraat 71-73

Over dit project Dit project bestaat uit vier grondgebonden huurwoningen aan de Koningdwarsstraat en ligt midden in het centrum van Den Helder met alle voorzieningen op loopafstand. De woningen worden voorzien van eigen prive achtertuin en inpandige berging. De woningen worden gasloos uitgevoerd en alle voorzien van een viertal pv panelen op het dak. Indeling woningen...

De Helderse firma Oosterbeek is in opdracht van Zeestad BV begonnen met de sloop van zeven woningen aan de Koningdwarsstraat. In rap tempo gaan de vooroorlogse huisjes, waarvan sommige nog een ouderwetse beerput hadden, tegen de vlakte. Op termijn zullen hier nieuwe woningen worden gebouwd. Maar eerst gaan er hekken om en wordt het terrein geschikt gemaakt voor de toekomstige bouw. Eventuele bodemverontreiniging wordt gesaneerd, aan het terrein grensde namelijk de lang geleden gesloopte Ford-garage Bruin.

Eerder werden op het rijtje aan de Koningdwarsstraat al enkele woningen gesloopt. Er blijven straks nog vier woningen over die nog worden bewoond.

Gerelateerd nieuws