Zoek
Sluit dit zoekvak.
Huur

Halter Bellevue

Status bouw: Nog starten
Verhuur moet nog starten

Over dit project

Met het project Halter Bellevue realiseert Woningstichting Den Helder/Helder Vastgoed in het stadshart van Den Helder ruim 50 huurappartementen en een commerciële ruimte. Gelegen tussen de Prins Hendriklaan en de Spoorstraat vormt het project aan het stadspark de spil tussen de verbinding van het stadshart met de dijk en de zee. In de gevel zitten kenmerken van 19e en vroeg 20e eeuwse architectuur en wordt de Helderse identiteit onderstreept met maritieme en nautische versieringen.

Door de variëteit in hoogtes, de diversiteit in gevelbekleding en de bijzondere nautische kenmerken krijgt ieder gedeelte van Halter Bellevue haar eigen uitstraling. Zo is het 6 verdieping tellende witte appartementengebouw voorzien van oplichtende indicatielichten en een in tegenlicht zichtbare 19e eeuwse zeeman. Krijgen de voordeuren van de woningen aan de Prins Hendriklaan versierselen gebaseerd op de gala uniformen van de Marine en is het appartementsgebouw aan de Spoorstraat voorzien van twee schilden met gotische zeeridders.


Indeling appartementen

De 36 woningen zijn voorzien van een woonkamer met open keuken, badkamer en minimaal 2 slaapkamers. Verdeeld over het complex zijn er gelijkvloerse appartementen en appartementen met twee etages beschikbaar. Alle appartementen beschikken over een buitenruimte en een berging. Door gebruik te maken van pv-panelen en warmtepompinstallaties en de zeer goed geïsoleerde gevels en daken zijn alle woningen zeer energiezuinig.


Commerciële ruimte

In de commerciële ruimte van 450m2 op de hoek Spoorstraat/Prins Hendriklaan komt de McDonald’s.


Natuurvriendelijk

Halter Bellevue is naast duurzaam ook zeer natuurvriendelijk. Op diverse plekken zijn in de gevels speciale neststenen voor vleermuizen, neststenen voor bijen en nestkasten voor vogels ingemetseld. Daarnaast worden toekomstige bewoners gestimuleerd en geadviseerd om groen in de buitenruimte te gebruiken en overwegen we om insectenhotels op het binnenplein te plaatsen.


Voortgang

Woningstichting Den Helder/Helder Vastgoed verwacht in het eerste kwartaal van 2024 met de bouw te beginnen, deze duurt ongeveer 1,5 jaar.


Verhuurinformatie

De woningen zijn in principe voor de verhuur bestemd. Daar het bouwen fors duurder is geworden kan het zijn dat een deel van de woningen uiteindelijk in een hogere huurklasse komt of wordt verkocht. De huurprijzen worden in een later stadium vastgesteld. De appartementen/stadswoningen worden t.z.t. verhuurd via  www.woonmatchkopnh.nl

Geïnteresseerd? Meldt u vrijblijvend aan voor de serie nieuwsbrieven over project Halter Bellevue. Hierin vertellen wij meer over het project en de voortgang hiervan. Kent u anderen die ook de nieuwsbrieven over dit project willen ontvangen? Opgeven voor de nieuwsbrieven kan telefonisch via het algemene telefoonnummer van Woningstichting Den Helder: (0223) 677677.


Gerelateerd nieuws en bewonersinformatie

Er gebeurt wat in Den Helder

De Posterij


De Posterij

Molenwerf


Molenwerf

Molenplein fase 2


Molenplein fase 2

Dijkkwartier


Dijkkwartier

Het Warenhuys


Het Warenhuys

Palmhout


Palmhout

Koningsplein


Koningsplein

Koningsdriehoek


Koningsdriehoek

Koningstraat 63 t/m 69


Koningstraat 63 t/m 69

Koningdwarsstraat 71-73


Koningdwarsstraat 71-73

Halter BellevueHalter Bellevue

Stadsvilla De Gouden Kroon


Stadsvilla De Gouden Kroon

Spuistraat


Spuistraat