Zoek
Sluit dit zoekvak.
Huur

Het Warenhuys

Over dit project

In het stadshart van Den Helder ontwikkelt Woningstichting Den Helder/Helder Vastgoed het project ‘Het Warenhuys’ (voormalig pand V&D) aan de Beatrixstraat. Het project bestaat uit 36 huurappartementen en winkels op de begane grond. Om de 36 huurwoningen en de winkels te realiseren is definitief afscheid hebben genomen van de door sommige geliefde en andere verafschuwde koepel van het voormalige V&D pand. Niet zonder reden, maar om ruimte, licht en uitstraling te geven aan de nieuwe blikvanger.

Het gebouw is inmiddels volledig gestript. Eind februari /aart start de aannemer met de werkzaamheden. De bouwwand, een levensgrote 3d etalage, komt pal tegen de middenberm aan. Op dit moment is Woningstichting Den Helder/Helder Vastgoed nog in gesprek met diverse partijen voor een plekje in de winkelplint. In het souterrain krijgen in ieder geval Kunsthal 45 en de Kunstuitleen hun nieuwe onderkomen.


Ontwerp pand

Het ontwerp is van het Rotterdamse architectenbureau Happel, Cornelisse, Verhoeven. Gedachte is dat het kille beton uit de jaren 60 plaatsmaakt voor baksteen en uitdagend metselwerk. Ook de achterkant van het V&D-gebouw krijgt een volwaardige uitstraling. Helder Vastgoed verwacht dat de bouw in het eerste kwartaal van 2024 start. Naar verwachting neemt de bouw ongeveer 2 jaar in.


Voortgang

In het eerste kwartaal van 2024 start de bouw. Tijdens de bouw is ter hoogte van het Warenhuys de noordelijke rijbaan van de Beatrixstraat in gebruik door de aannemer.


Informatie huurappartementen

De woningen worden te zijner tijd aangeboden op WoonMatchKopNH.nl. U dient ingeschreven te zijn als woningzoekende om te kunnen reageren op deze woningen.


Er gebeurt wat in Den Helder

De Posterij


De Posterij

Molenwerf


Molenwerf

Molenplein fase 2


Molenplein fase 2

Dijkkwartier


Dijkkwartier

Het Warenhuys


Het Warenhuys

Palmhout


Palmhout

Koningsplein


Koningsplein

Koningsdriehoek


Koningsdriehoek

Koningstraat 63 t/m 69


Koningstraat 63 t/m 69

Koningdwarsstraat 71-73


Koningdwarsstraat 71-73

Halter BellevueHalter Bellevue

Stadsvilla De Gouden Kroon


Stadsvilla De Gouden Kroon

Spuistraat


Spuistraat