Wonen in
Stad aan Zee

Stad aan Zee is een uniek gebied aan de rand van de Helderse binnenstad. Een gebied volop in ontwikkeling, waar de Waddenzee naadloos overloopt in een woonwijk en de natuur letterlijk om de hoek ligt. Hier ontstaat iets moois.

Stadsvilla De Gouden Kroon

Over dit project Dit project bestaat uit een kantoorruimte en 2 huurappartementen. Medio 2022 verhuizen de advocaten van Knuwer naar de beeldbepalende, uit de jaren 30 daterende, villa ‘De Gouden Kroon’. De stadsvilla is onderdeel van de herstructurering van het stadshart van Den Helder waarin de komende jaren meer dan 200 koop- en (sociale) huurwoningen...
Huur, Zakelijk
Helder Vastgoed BV

Halter Bellevue

Over dit project  Met het project Halter Bellevue realiseert Helder Vastgoed in het stadshart van Den Helder 36 huurappartementen en een commerciële ruimte. Gelegen tussen de Prins Hendriklaan en de Spoorstraat vormt het project aan het stadspark de spil tussen de verbinding van het stadshart met de dijk en de zee. In de gevel zitten...
Woningstichting Den Helder

Koningdwarsstraat 71-73

Over dit project Dit project bestaat uit vier grondgebonden huurwoningen aan de Koningdwarsstraat en ligt midden in het centrum van Den Helder met alle voorzieningen op loopafstand. De woningen worden voorzien van eigen prive achtertuin en inpandige berging. De woningen worden gasloos uitgevoerd en alle voorzien van een viertal pv panelen op het dak. Indeling woningen...
Huur, Koop
Woningstichting Den Helder en Helder Vastgoed BV

Plan Dijkzone

De gemeente Den Helder, Woningstichting Den Helder/Helder Vastgoed BV en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier doen momenteel onderzoek naar woningbouw aan de dijk. In deze eerste fase gaat het om het gebied tussen de voormalige locatie van ’t Huys Tydtverdrijf en de bestaande huurwoningen van Woningstichting aan de Kanaalweg. Voor het gemak duiden we dit aan als Dijkzone, hoewel dat niet de officiële naam is.
Huur
Woningstichting Den Helder en Helder Vastgoed BV

Het Warenhuys

In het stadshart van Den Helder ontwikkelt Helder Vastgoed BV het project ‘Het Warenhuys’ (voormalig pand V&D) aan de Beatrixstraat. Het project bestaat uit 36 sociale huurappartementen en een commerciële plint op de begane grond. Om de 36 sociale huurwoningen en een winkelplint te realiseren betekent wel dat we definitief afscheid hebben genomen van de door sommige geliefde en andere verafschuwde koepel van het voormalige V&D pand. Niet zonder reden, maar om ruimte, licht en uitstraling te geven aan de nieuwe blikvanger.
Huur, Koop
Woningstichting Den Helder en Helder Vastgoed BV

Koningsdriehoek

In het stadshart van Den Helder ontwikkelt Woningstichting Den Helder het project ‘Prins Hendriklaan/Koningstraat. Dit project bestaat uit 7 huurappartementen en 4 koopwoningen. De woningen en appartementen zijn ruim en gelegen in het centrum en nabij het stadspark.
Koop
Woningstichting Den Helder en Helder Vastgoed BV

Koningsplein

In het stadshart van Den Helder ontwikkelt Woningstichting Den Helder het project Koningstraat Cluster A. Dit project bestaat uit 10 eengezinswoningen aan de Koningstraat waarvan 8 woningen met een bijzondere voorgevel passend in het straatbeeld van de Koningstraat en 2 vrijstaande woningen in de Oostslootstraat.  De woningen zijn ruim van opzet met een eigen tuin en de bewoners kunnen parkeren op een afgesloten binnenterrein.
Huur, Koop
Woningstichting Den Helder en Helder Vastgoed BV

Molenplantsoen

Op het Vinkenterrein realiseert Helder Vastgoed BV het project Molenwerf met 32 woningen die recht doen aan de woningen in de achtergelegen Janzenstraat en die langs de Fabrieksgracht. De naam Molenwerf stamt af van wat er ooit op deze plek was: een houtwerf aan het water met een imposante zaagmolen. Zo'n molen keert terug en wordt, in combinatie met de architectuur van de woningen, straks de grote blikvanger.
Huur, Zakelijk
Woningstichting Den Helder en Helder Vastgoed BV

Palmhout

Aan het einde van de Spoorstraat, tussen de 2e Vroonstraat en de Hoogstraat, ontwikkelt Helder Vastgoed vijf herenhuizen, twee maisonnettes en een onderkomen voor het kinderdagverblijf Wereldwijz. Het architectenbureau, dat eerder de projecten Rozenhout in de Spoorstraat en Prins Hendrikkwartier aan de Prins Hendriklaan tekende, koos voor een afwisselend gevelbeeld, met rijke detailleringen en verspringingen in de gevels en daklijnen. Die kwaliteit is ook terug te vinden in het metselwerk en het gebruik van natuursteen.
Huur
Woningstichting Den Helder en Helder Vastgoed BV

Spuistraat

In het hart van de stad nabij allerlei voorzieningen, Willemsoord en de zeedijk realiseert Helder Vastgoed BV het project Spuistraat met 12 sociale huurwoningen. Het project aan de Spuistraat bestaat uit 6 gelijkvloerse onderwoningen en 6 bovenwoningen met verdieping.

Nieuwsbrief

Ontdek de Stad aan Zee, volg de ontwikkelingen op de voet.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.
Dan houden we je op de hoogte van de actuele ontwikkelingen.