Herinrichting Oostslootstraat West

Openbare ruimte opnieuw ingericht

Bij de nieuwe woningen aan de Oostslootstraat/Koningstraat richt Zeestad een deel van de openbare ruimte opnieuw in. Het werk wordt gecombineerd met werkzaamheden aan de riolering. Ook in delen van de Loodsgracht en de Hoogstraat worden werkzaamheden uitgevoerd.


Nieuwe inrichting

De Oostslootstraat blijft een eenrichtingsstraat (richting Prins Hendriklaan) met trottoir aan beide zijden. De aansluiting van de Oostslootstraat op de Prins Hendriklaan is naar het zuiden geschoven. Aan de noordzijde van de Oostslootstraat, vlak vóór die nieuwbouw, is het trottoir breed. Hier komt een groenperk met beplanting in verschillende soorten en kleuren. Aan de zuidzijde wordt een aantal parkeerplaatsen gemaakt.


Algemeen

De werkzaamheden zijn begin oktober gestart. In maart 2025 is het klaar. Om de overlast te beperken worden de werkzaamheden in fases (zie de kaarten rechts) uitgevoerd. Tijdelijke omleidingen worden gemaakt via de Loodsgracht of de Oostslootstraat en met borden worden aangeduid.

Op de kaarten is rood gearceerd welk deel van de werkzaamheden in welke fase wordt uitgevoerd. Het is niet mogelijk de startdatum per fase te geven. De Koningstraat wordt later opnieuw ingericht omdat nog op verschillende plekken nieuwe woningen worden gebouwd.

De riolerings- en bestratingswerkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer J.J. Meijer uit Den Helder.

Op het moment wordt gewerkt aan fase 1.