Seasaw

Seasaw

In Den Helder, bovenop de Zeedijk en haaks op de kustlijn, verrijst de Seasaw: een reusachtig betreedbaar oneindigheidssymbool van 3D-geprint duurzaam materiaal. De Seasaw (seesaw betekent ‘wipwap’ in het Engels) beweegt mee met de getijden en legt de verbinding tussen zee en stad: van ver is te zien of het hoog- of laagtij is. De Seasaw is een 70-meter lange landmark, van grote schoonheid en kwaliteit, met een grote aantrekkingskracht.

De verbinding tussen stad en zee versterken. Dat is de bedoeling van de Seasaw. Wie straks op de Seasaw staat, kan zowel Den Helder als het water zien. De installatie respecteert de bestaande dijk, terwijl bewoners en bezoekers stad en zee vanuit een heel nieuw perspectief kunnen zien. Het golvende pad activeert de kustlijn en nodigt mensen uit om de dijk te beklimmen en een kijkje te nemen aan de andere kant.

Zeestad is opdrachtgever en voert de projectleiding. De Seasaw is technisch realiseerbaar. Nog onderzocht wordt hoe dit icoon financieel mogelijk te maken is.