Herontwikkeling Kroonpassage

Herontwikkeling Kroonpassage

De Kroonpassage wordt herontwikkeld. Een deel van de Kroonpassage blijft bestaan, maar wordt verbouwd voor een nieuwe supermarkt en winkelruimte. Het resterende deel van de Kroonpassage wordt gesloopt en biedt ruimte aan een nieuw plein. Naast een prettig verblijf wordt ook het parkeren verbeterd en wordt bij het ontwerp van het plein rekening gehouden met het veranderende klimaat.


Parkeerdek bereikbaar

Door het nieuwbouwproject De Admiraal van Woningstichting is de gebruikelijke doorgang vanaf het Bernhardplein naar de oprit van het parkeerdek Kroonpassage afgesloten. De bouwschutting verspert de weg. Maar, het parkeerdek is nog steeds bereikbaar. Vanaf de Polderweg houd je rechts aan, via het Julianaplein voorlangs de McDonalds naar de oprit. Als je links aanhoudt kom je op het Bernhardplein. Op de luchtfoto zijn de rijroutes aangegeven.


Algemeen

Zeestad wordt eigenaar van een deel van de Kroonpassage.  Van Leeuwen Zwanenburg Sloopwerken krijgt van Zeestad opdracht dit deel van de Kroonpassage binnenkort te verwijderen. Daarmee wordt plaats gemaakt voor een nieuw parkeerplein op maaiveld. Eigenaar Black Fisch kan het restant van de Kroonpassage verbouwen voor een nieuwe supermarkt.