Het Warenhuys

36 sociale huurappartementen in het stadshart

Huur

Gerelateerde bewonersinfo

Het Warenhuys
Van 14 feb 2022 

Verkeersvoorzieningen Beatrixstraat

Vanaf 14 februari tot begin maart zal doordeweeks tot 16.00 uur de Beatrixstraat aan de kant van de voormalige V&D afgesloten zijn. In opdracht van Helder Vastgoed wordt gestart met...

Over dit project

In het stadshart van Den Helder ontwikkelt Helder Vastgoed BV het project ‘Het Warenhuys’ (voormalig pand V&D) aan de Beatrixstraat. Het project bestaat uit 36 sociale huurappartementen en een commerciële plint op de begane grond. Om de 36 sociale huurwoningen en een winkelplint te realiseren betekent wel dat we definitief afscheid hebben genomen van de door sommige geliefde en andere verafschuwde koepel van het voormalige V&D pand. Niet zonder reden, maar om ruimte, licht en uitstraling te geven aan de nieuwe blikvanger.

Met de sloop zal ook het kunstwerk van Leon Keer verdwijnen. Meer dan twee jaar kon de bezoeker aan het stadshart genieten van de levensgrote 3d walvis, reddingsboei en de bekende koffer. Bij het vervaardigen van de kunstwerken was de kunstenaar op de hoogte dat deze tijdelijk zou zijn.  De sloopwerkzaamheden hiervan zullen in januari 2022 aanvangen. Op dit moment is Helder Vastgoed nog in gesprek met diverse partijen voor een plekje in de winkelplint. In het souterrain krijgen in ieder geval Kunsthal 45 en de Kunstuitleen hun nieuwe onderkomen.  In samenwerking met de gemeente wordt bekeken hier een openbare fietsenstalling te realiseren zodat alle fietsen niet meer in de Beatrixstraat neergezet worden.

 

Ontwerp pand

Het ontwerp is van het Rotterdamse architectenbureau Happel, Cornelisse, Verhoeven. Gedachte is dat het kille beton uit de jaren 60 plaatsmaakt voor baksteen en uitdagend metselwerk. Ook de achterkant van het V&D-gebouw krijgt een volwaardige uitstraling. Helder Vastgoed verwacht in het tweede kwartaal van 2022 te beginnen met de bouw. Naar verwachting kunnen 3e kwartaal 2023 waarschijnlijk de huurders en de winkeliers hun intrek nemen.

 

Voortgang

Momenteel loopt het aanbestedingstraject.

 

Informatie huurappartementen

De woningen worden te zijner tijd aangeboden op WoonMatchKopNH.nl. U dient ingeschreven te zijn als woningzoekende om te kunnen reageren op deze woningen.

Verhalen over Het Warenhuys

Geen verhalen om weer te geven.

Tijdlijn

Het Warenhuys
20 juli 2022

Bouwwand met AR experience bij Het Warenhuys

Onlangs is deze grote bouwwand geplaatst langs bouwproject Het Warenhuys. Het voormalige pand van de V&D aan de Beatrixstraat wordt omgebouwd en krijgt 36 sociale huurappartementen en winkels & cultuur op de begane grond en het souterrain. Benieuwd hoe dit project er in de toekomst uit komt te zien? Scan de QR code op de...

E-book Downloaden

Ontdek de Stad aan Zee. Een stad vol mogelijkheden.

Vul onderstaande gegevens in.
Je ontvangt het e-book in je mail.